Bedbodems

Bedbodems

De juiste bedbodem kiezen is uiterst belangrijk als je het beste wilt halen uit je matras. Bekijk het assortiment bedbodems van Hypnia.

De juiste bedbodem kiezen is uiterst belangrijk als je het beste wilt halen uit je matras. Bekijk het assortiment bedbodems van Hypnia.

Gratis verzending en retour

Gratis levering en retour 

in heel Nederland en België.

2 jaar gegarandeerd comfort

We garanderen de kwaliteit van je comfort voor een eerlijke prijs.

Duurzaam merk

Ons merk verkoopt al sinds 2008 duurzame en solidaire producten.

Waarom Hypnia?

Waarom Hypnia?

Omdat de prijs eerlijk is

Om je een goede nachtrust te kunnen bieden tegen een eerlijke prijs, werken we zonder tussenpersonen en maken we geen reclame via traditionele kanalen. Onze teams testen trouwens zelf ook onze matrassen. En weet je wat? Ze slapen als marmotten.

Omdat de producten gezond en natuurvriendelijk zijn

We gebruiken geen schadelijk materiaal. Onze producten zijn Oeko-tex®-gecertificeerd, wat betekent dat ze gevrijwaard zijn van stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid, de huid of het milieu.

Omdat het een duurzaam merk is

Via lokale partners en organisaties worden de geretourneerde matrassen aan hulpbehoevenden geleverd. Sommige geretourneerde matrassen worden gerecycled om de impact op het milieu te verkleinen.

 

Ondersteunend voor uw bed, is de bedbodem een element dat ervoor zorgt dat de matras wordt ondersteund. De bedbodem rust op het bedframe. Hij moet verplicht dezelfde grootte hebben als de matras om hem volledige stabiliteit te bieden. De bedbodem moet voorafgaand aan uw bedaankoop worden overwogen op basis van uw slaapgewoonten, uw lichaamsbouw en het gewenste comfort.

Bedbodem: waarom kiezen voor een gestoffeerde bedbodem? 

Wat is een gestoffeerde bedbodem? 

De gestoffeerde bedbodem herken je aan het frame dat is omgeven door een stof genaamd bekledingsstof, die het beschermt tegen mogelijke schokken. De traditionele gestoffeerde bedbodem kan worden ingebouwd in een massief houten bedframe (voor een extra platte bedbodem) of worden gemonteerd op bedpoten (klassieke bedbodem).

Hij is verkrijgbaar in 3 versies: 

  • Een bedbodem met zichtbare latten; 
  • Een bedbodem met bedekte latten; 
  • Een bedbodem met bedekte veren.

De matras met veren is waarschijnlijk de oudste van de gestoffeerde bedbodems en heeft vele generaties overleefd. 

Gewoonlijk vind je eerst biconische veren voor een zacht comfort. Vervolgens zijn er multispiraalveren die deze bedbodem bekleden, en tot slot zorgen pocketveren voor een zeer goede slaaponafhankelijkheid en stevige ondersteuning van de wervelkolom.

De andere twee soorten gestoffeerde bedbodems met latten zijn zeer robuust en comfortabel. De latten zorgen voor een betere vering van de matras, goede ventilatie van de matras en zijn relatief eenvoudig te onderhouden. De lattenbodem is met name geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt en stof. 

Voordelen van de gestoffeerde bedbodem 

Als essentiële bescherming tussen uw matras en bedframe heeft de gestoffeerde bedbodem vele voordelen die het nog steeds tot een favoriet maken onder slapers.

Het biedt elegantie en comfort. Of het nu gaat om veren of latten, de gestoffeerde bedbodem blijft een decoratief element in een slaapkamer. Je kunt de kleuren van de bekledingsstof kiezen op basis van de gewenste stijl en sfeer in de kamer.

Dankzij de stof die hem bedekt, heeft de gestoffeerde bedbodem een langere levensduur dan een klassieke bedbodem.

Het is ook een soort bedbodem die zorgt voor een steviger slaap. Hij kan zowel worden gebruikt met een schuimmatras als een latexmatras.

Wat betreft het schoonmaken en onderhoud is dit type bedbodem niet moeilijk te beheren. Het is voldoende om regelmatig met de stofzuiger over de stof en over de latten te gaan wanneer deze zichtbaar zijn. Bij eventuele vlekken kunt u lichtjes wrijven met water en azijn of Marseille-zeep.

Wat is de gemiddelde levensduur van een bedbodem? 

Levensduur van de bedbodem 

Normaal gesproken gaat een bedbodem ongeveer 10 jaar mee. Maar deze duurzaamheid hangt af van vele factoren zoals het slaapprofiel, de kwaliteit van de bedbodem, het gebruik en onderhoud ervan, en ook de hygiëne van de bedbodem en de omgeving ervan (zelfs een hoogwaardige bedbodem die in een slecht gereinigde kamer wordt geplaatst, zal sneller verslechteren).

Evenzo heeft het type bedbodem invloed op de levensduur ervan, aangezien sommige modellen eerder moeten worden vervangen dan andere (een gestoffeerde bedbodem gaat langer mee vanwege de stoffen bekleding die het bed beschermt).

Bedbodem: enkele tips bij het kiezen van een bedbodem

Bedbodem: enkele tips bij het kiezen van een bedbodem

Welke bedbodem kiezen?

De keuze van een bedbodem gaat meestal samen met de keuze van een matras, omdat beide bijdragen tot een goede slaapkwaliteit. Bovendien moet de bodem worden gecombineerd met de meest geschikte matrastechnologie, zodat de slaper kan profiteren van de voordelen van beide slaapelementen.

Hier volgen enkele aanbevelingen voor combinaties van bedbodem + matras:

Een lattenbodem met een verenmatras: de ondersteuning blijft stevig;

Een bedbodem met vering en een matras met vering: de ondersteuning is zacht.

Een lattenbodem zonder vering met een schuimrubberen matras: ideaal voor occasioneel gebruik, als extra bed;

Een lattenbodem met vering en een traagschuim- of latexmatras: een combinatie die garant staat voor extreem comfort en duurzaamheid.

Probeer daarentegen niet de volgende combinaties te maken, op risico van verlies van stevig comfort en het ontstaan van rugproblemen (cervicaal, lumbaal):

Een lattenbodem zonder vering met een latex- of springverenmatras;

Een bedbodem met vering en een schuimrubberen- of traagschuimmatras.

Hoe kies je een bedbodem?

 

Hoe kies je een bedbodem? Afhankelijk van je slaapgewoonten, maar ook van je lengte en vorm, en van de lichaamsbouw en het profiel van de persoon die naast je slaapt, is het kiezen van een bedbodem niet altijd eenvoudig.

Een lattenbodem is veel meer dan enkel een meubelstuk, want hij draagt voor 30% bij aan het comfort en de ondersteuning van uw beddengoed.

Een bedbodem van goede kwaliteit, bijvoorbeeld een gestoffeerde bedbodem of een lattenbodem, moet de duurzaamheid van het matras verhogen en tegelijkertijd zorgen voor een goede ventilatie, wat wenselijk is als je veel zweet.

 

De lattenbodem

De lattenbodem is zeer populair bij het grote publiek. Let op! Het is essentieel dat je lattenbodem minstens 16 latten telt voor een goede ondersteuning en natuurlijke ventilatie.

Moet je kiezen voor zichtbare of afgedekte lamellen? Als je een model met beklede latten kiest, spreken we van een gestoffeerde bedbodem met latten. Het frame is bekleed met een stof of tijk die het beschermt tegen stoten. Het is echter minder goed geventileerd en daarom niet aan te bevelen voor mensen met allergieën. Als je een open lattenbodem kiest, is het comfort beter, omdat de bodem veringen heeft met schuifregelaars voor de stevigheid, die je kunt aanpassen aan je morfologie.

 

Een bedbodem met vering

Dit type bedbodem bestaat uit bi-conische veren of pocketveren.

De effectiefste technologie is die van de pocketveren, omdat die zorgen voor een echte slaaponafhankelijkheid en ondersteuning van het matras zonder het te vervormen.

De bedbodem met vering kent echter ook enkele nadelen die de kwaliteit van de boksring kunnen beïnvloeden:

Hij is niet stevig: daarom wordt hij niet aanbevolen voor mensen met rugpijn; hij kan niet worden gecombineerd met een schuim- of latexmatras; hij is niet geschikt voor mensen met allergieën, omdat de tijk een goede luchtcirculatie belemmert; zijn levensduur is korter dan die van een lattenmodel.

 

Een schotelbodem

Dit type bedbodem wordt vaak geassocieerd met ontspannend elektrisch beddengoed. Het staat bekend om zijn extreme comfort en past zich aan en volgt uw lichaamsbewegingen en uw silhouet. Elke schotel is onafhankelijk van de andere. Dit maakt puntsgewijze ondersteuning mogelijk en garandeert volledige onafhankelijkheid bij het slapen.

De schotelbodem is een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar extreem comfort of voor mensen die last hebben van lage rugpijn.

 

De gestoffeerde bedbodem

Een houten frame bedekt met een tijk, deze bedbodems zijn verkrijgbaar in 3 categorieën:

De klassieke gestoffeerde bedbodem gemonteerd op poten; De extra platte gestoffeerde bedbodem: deze wordt gemonteerd in een houten bedframe; De gestoffeerde bedbodem met een trog: zorgt voor een uitstekende ondersteuning van het matras. De gestoffeerde relaxbedbodem.

 

De relaxbedbodem

Het laatste type bedframe is de relaxbedbodem die de bijzonderheid heeft dat hij ter hoogte van het hoofd of de voeten rechtop gezet kan worden.

Een model dat ongetwijfeld comfort, lichaamshouding en welzijn bevordert, en bijzonder geschikt is voor mensen met een slechte bloedsomloop of chronische ademhalingsproblemen.

Deze bedbodem bestaat uit twee onafhankelijke latten en twee onafhankelijke matrassen en biedt echte onafhankelijkheid bij het slapen. Er is een manueel relax-model en een elektrisch model dat met een afstandsbediening kan worden gebruikt

Welke bedbodem moet ik kiezen voor een matras met veren?

Het kiezen van een lattenbodem voor een matras met veren is niet zo ingewikkeld, want de combinaties zijn niet onbeperkt. Het is aan te bevelen een verende basis te kiezen voor meer flexibiliteit. De veren vangen de bewegingen van het lichaam op en bieden hernieuwd comfort. En als je nog een stap verder wilt gaan, is een bodem van pocketvering aan te bevelen vanwege het slaapcomfort en de goede ventilatie van het beddengoed.

Hoe kies je een lattenbodem?

Er zijn 4 soorten lattenbodems:

De passieve lattenbodem: goedkoop in aanschaf en biedt een stevig comfort. Het is niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar zacht comfort;

De actieve lattenbodem: groot comfort en morfologische ondersteuning gegarandeerd. Duurder dan een passief lamellenmodel;

De gestoffeerde bedbodem: de esthetische keuze heeft geen invloed op het comfort of de ondersteuning;

De bedbodem met zichtbare latten: deze biedt een betere natuurlijke ventilatie en voorkomt allergieën in vergelijking met het gestoffeerde model.

Waarom kiezen voor een Hypnia bedbodem?

Het assortiment bedbodems van Hypnia is zeer uitgebreid met een model bedbodem van 140x190, een bedbodem van 140x200 en een bedbodem van 180x200. Alle Hypnia-producten, ook al is de stijl verschillend, hebben één ding gemeen: ze zijn comfortabel, duurzaam en uitstekend geprijsd.

Bij Hypnia streven we altijd naar uitmuntendheid in termen van prijs-kwaliteitverhouding.

Bovendien beschikt Hypnia over een compleet assortiment hoogwaardige luxematrassen en bedlinnen in de meest gebruikelijke matrasmaten. Van éénpersoons tot King en Queen size, van zacht comfort tot steviger matras, van matrassen die zorgen voor een uitstekende drukverlichting tot een comfortabel bovenste matras (topdekmatras).

Onze matrassen voldoen aan de specifieke behoeften van éénieder. De Hypnia-experts hebben een reeks van 9 verschillende matrassen ontwikkeld, omdat we allemaal verschillend zijn en onze eigen persoonlijke behoeften hebben Want het best matras is het matras dat het beste past bij jouw morfologie en specifieke slaapbehoeften.

Een goede bedbodem is essentieel voor een goede nachtrust

Omgekeerd zal een bedbodem van slechte kwaliteit je matras en de kwaliteit van je nachten snel verslechteren. Slaapdeskundigen raden daarom aan om je bedbodem tegelijk met je matras te vervangen.

Om de eigenschappen van onze matrassen te versterken, raden we je aan om een ​bedbodem te kiezen die één van de twee nieuwste technologieën heeft: de boxspring met een gestofeerde bodem of de lattenbodem met schotels.

Een vraag?

Live Chat ?

Praat met ons dreamteam.

Begin met chatten

Een e-mail?

Heb je een vraag? We antwoorden binnen 24 uur.

Stuur een e-mail

Bel je liever?

Ons dreamteam staat klaar om je te helpen het matras van je dromen te vinden.

+31 20 241 7052