Matrassen

Matrassen

Gratis verzending en retour

Gratis levering en retour in heel Nederland en België.

120 nachten proefslapen

Je kunt zonder risico je matras 120 nachten thuis uitproberen.

15 jaar gegarandeerd comfort

We garanderen de kwaliteit van je comfort voor een eerlijke prijs.

Duurzaam merk

Ons merk verkoopt al sinds 2008 duurzame en solidaire producten.

Waarom Hypnia?

Waarom Hypnia?

Omdat de matrassen perfect zijn, volgens jullie.

We zijn allemaal anders. We verkopen niet het beste matras, maar het matras dat het beste bij jou past. Dat is alles.

Omdat je gegarandeerd beter slaapt

Vind je het moeilijk om te kiezen? Van ons mag je je matras 120 nachten thuis uitproberen, zodat je weet wat je koopt. Meer dan 9 van de 10 Hypnia-slapers zeggen dat ze dieper slapen op onze matrassen.

Omdat de prijs eerlijk is

Om je een goede nachtrust te kunnen bieden tegen een eerlijke prijs, werken we zonder tussenpersonen en maken we geen reclame via traditionele kanalen. Onze teams testen trouwens zelf ook onze matrassen. En weet je wat? Ze slapen als marmotten.

Omdat de producten gezond en natuurvriendelijk zijn

We gebruiken geen schadelijk materiaal. Onze producten zijn Oeko-tex®-gecertificeerd, wat betekent dat ze gevrijwaard zijn van stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid, de huid of het milieu.

Omdat het een duurzaam merk is

Via lokale partners en organisaties worden de geretourneerde matrassen aan hulpbehoevenden geleverd. Sommige geretourneerde matrassen worden gerecycled om de impact op het milieu te verkleinen.

 

Matras

Het is niet altijd gemakkelijk een nieuw matras te kiezen als je de grote hoeveelheid producten ziet die beschikbaar zijn. Hieronder volgen enkele aanbevelingen om het matras te vinden dat het beste bij jou past en waar je lekker op zult slapen.

Waarmee moet ik rekening houden bij het kiezen van mijn matras?

Matras van schuim, latex of met springveren?

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken als je een geschikt matras wilt vinden, is de technologie die is gebruikt voor het vervaardigen van het matras, want die speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van je ruggengraat en je hele lichaam.

We kunnen deze technologieën in vier grote categorieën onderverdelen: polyurethaanschuim, natuurlijke latex, pocketvering en traagschuim.

Elke technologie levert de gebruikers ervan verschillende voordelen op.

Het matras van schuim. Dit is de meest gangbare technologie op de matrassenmarkt en een die zich aan elke lichaamsbouw aanpast. De prijs-kwaliteitverhouding is ideaal, deze technologie is dus uitermate geschikt voor een bescheiden budget.

Het matras van latex verschaft een goede ventilatie dankzij de open celstructuur. Het is ideaal voor mensen met allergieën omdat het de verspreiding van huisstofmijt tegengaat en is dus aan te bevelen voor een goede hygiëne. 

Het matras met pocketvering beperkt de bewegingsoverdracht, zodat je je rustig in je bed kunt omkeren, zonder je partner in zijn slaap te storen. 

Het matras van traagschuim bestaat uit visco-elastisch schuim dat zich aanpast aan je lichaamsbouw en slaaphoudingen. Je ligt er dus erg comfortabel op en kunt je volledig ontspannen; je drukpunten worden verlicht door comfortzones waardoor je bloedsomloop gestimuleerd wordt.

Hoe dik moet mijn matras zijn?

Vervolgens moet je ook letten op de dikte van het matras.

Over het algemeen zijn schuim- of latexmatrassen minder dik dan matrassen met pocketvering.

Voor een schuimmatras moet je rekenen op een dikte tussen de 18 en 25 cm.

Een matras van 14 tot 18 cm dik is beter geschikt voor een kinderbed of een logeerbed dat maar af en toe gebruikt wordt.

Matrassen met spring- of pocketvering zijn over het algemeen dikker dan 25 cm.

Welke vulling moet mijn matras hebben?

Er bestaan twee soorten vulling voor matrassen: natuurlijke en synthetische vulling.

Het hangt van de vulling van je matras af hoe zacht het aanvoelt als je erop gaat liggen (het gedeelte dat net onder de tijk zit) en of het eraan bijdraagt je lichaamstemperatuur te regelen en vocht op te nemen.

Een synthetische vulling heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het voelt zacht aan en ventileert goed dankzij de hypoallergene eigenschappen van de polyestervezel. Het is perfect voor mensen met allergieën.

Dit soort vulling heeft alleen een minder goed absorptievermogen.


Bij natuurlijke vulling moet je denken aan wol, katoen, bamboe, zijde, kasjmier, enzovoort.

Wol voelt lekker zacht aan en heeft goede warmte-isolerende eigenschappen. Wol heeft een lange levensduur.

Katoen heeft een groot absorptievermogen en is goed luchtdoorlatend. Ideaal voor mensen die ’s nachts veel zweten.

Bamboe heeft een uitstekende ventilatie, het is 100% biologisch afbreekbaar en heeft natuurlijke eigenschappen die bacteriën, huismijt en schimmels weren.

Zijde gaat lang mee, heeft temperatuur regulerende eigenschappen en is hypoallergeen.

Kasjmier heeft goede warmte-isolerende en vochtabsorberende eigenschappen en is erg comfortabel.

Matras: enkele tips voor het kiezen ervan

Matras: enkele tips voor het kiezen ervan

Hoe kies je een matras dat bij jou past?

Online een matras uitkiezen is geen sinecure.  Er zijn zoveel matrasbedrijven waaruit je kan kiezen, zoveel verschillende soorten materiaalsoorten en technieken die worden aangeboden, dat je van het uitkiezen alleen al best slaperig wordt. Dit brengt ons bij een cruciale vraag: Welk matras past bij mij? Wanneer we het hebben over de soorten matras, duiken er verschillende opties op zoals traagschuim, latex, binnenvering, en hybride matrassen, elk met hun eigen voor- en nadelen die passen bij diverse slaapvoorkeuren. De meesten onder ons vinden het daarom vaak moeilijk om te beslissen, want je kan de matras natuurlijk niet uitproberen.

Mocht je in een beddenwinkel langsgaan om je keuze te maken, dan is ook niet evident om te kiezen, want vaak heb je slechts enkele minuten om de matras uit te proberen.  En is de matras, te hard, te zacht of te warm, dan zal je er toch evengoed de komende 10 jaren op moeten slapen …

Via internet is de keuze aan online matrassen overweldigend en is het niet ondenkbaar dat je je snel tussen alle verschillende merken en modellen verliest … en dan spreken we nog niet eens over de specificaties, die vaak even vaag als onduidelijk zijn!

Wanneer je een matrassenpartner kiest, moet je er goed op letten dat de verstrekte informatie transparant, consistent en eenvoudig is, zo dat jij jouw idéale matras in ‘no time” kan uitkiezen.

Let er dus steeds op dat jouw matrassenpartner je hierin goed bijstaat en dat je de matras eventueel een tijdje “zonder verplichtingen” kan uitproberen.

Welke type matras is het meest geschikt?

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor een gezond en vitaal leven. Voldoende slaap van goede kwaliteit én op de juiste tijdstippen kan onze geestelijke en lichamelijke gezondheid, levenskwaliteit en veiligheid handhaven en zelfs bevorderen. Hoe u zich voelt als u wakker bent, hangt gedeeltelijk af van wat er tijdens uw slaap gebeurt. 
Een nieuwe matras lijkt misschien een aanzienlijke investering te zijn, maar kan een wereld van verschil maken voor mensen die kampen met slaap- of gezondheidsproblemen. Je wil er dan ook zeker van zijn dat je een verstandige keuze maakt. Wat is een goed matras? is een vraag die je jezelf moet stellen om ervoor te zorgen dat je investering in je nachtrust zich vertaalt in een verbeterde levenskwaliteit.

Wat is je slaaphouding?Het eerste wat je moet uitzoeken is in welke houding je slaapt. Hoewel vele mensen de neiging hebben om 's nachts te woelen en te draaien tussen verschillende posities, hebben de meesten onder ons een bepaalde voorkeur. Misschien begin je graag op je rug en rol je daarna op je zij. Of misschien breng je het grootste deel van de nacht op je zij door en eindig je 's ochtends op je buik. Let goed op je houding gedurende enkele nachten en je zult waarschijnlijk ontdekken dat je ofwel een rugslaper, zijslaper, buikslaper of een combinatie van de drie bent.Hoe zwaar ben je?Gewicht speelt een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuwe matras. Afhankelijk van je gewicht en je lichaamstype, kan het zijn dat je een specifiek type matras nodig hebt om aan je unieke slaapbehoeften te kunnen voldoen.

Als lichte of gemiddelde slaper zou je geen moeite moeten hebben om op een zachte tot middelharde matras te slapen. Een volledige schuimmatras, of een schuimmatras met een comfortlaag van traagschuim, zijn dan ook de beste keuze. 

Voor écht zware of obese mensen kan het best wel een uitdaging zijn om een geschikte matras te vinden. Vaak zijn matrassen met veren, al dan niet voorzien van een schuimt-oplaag van enkele centimeters, de beste optie.

Wat is je budget?

Na het overwegen van al deze verschillende vragen, blijven we achter met een laatste dilemma: Wat is jouw budget? Elke shopper zal een ander antwoord hebben op deze vraag, maar het is belangrijk om erover na te denken voordat u uw zoektocht begint. Er zijn ongelooflijk comfortabele opties in elke prijsklasse, dus het vinden van een bed waar je van houdt voor de prijs die je kan neertellen zou geen enkel probleem moeten zijn.

Hoeveel kost een goed matras?

Matrasprijzen lopen erg uiteen, vanaf zo’n 150€ tot ver boven de 1.500€. Maar het is écht niet nodig duizenden euro’s uit te geven, er zijn uitstekende matrassen op de markt aan een véél economischere prijs. 

De prijs van een matras hangt af van verschillende factoren waaronder het type matras, de grootte, de hoogte en het aantal matraslagen.

Bij duurdere matrassen worden vaak ook duurdere materialen gebruikt (bijvoorbeeld traagschuim i.p.v. polyester of pocketvering i.p.v. springveren). Matrassen vervaardigd uit natuurlijke materialen zijn ook prijziger en ook de dichtheid van schuimmatrassen en het aantal veren per m2 voor pocketveringmatrassen spelen een grote rol. 

Rechtstreeks online kopen, is vaak de beste en de goedkoopste optie. Dat komt omdat er geen tussenpersonen aan te pas komen en er ook geen winkels moeten worden opengehouden. Meestal is het ook zo dat de meeste online matrasbedrijven een proefperiode waarin je het matras terug kunt sturen als het niet bevalt hanteren (omdat je de matras niet in een winkel kunt uittesten). 

Een kwaliteitsmatras kost online tussen de 500€ end 1.200€ voor een tweepersoonsmatras.

Welke afmetingen moet ik kiezen?

Als je comfortabel wilt slapen, is het belangrijk om de juiste matras te kiezen. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe matras, dan heb je de keuze uit verschillende maten en afmetingen. Wat zijn die maten en waarvoor kies je best? 

Allereerst heb je de keuze uit één- of tweepersoonsmatrassen en matrassen specifiek afgestemd op kinderen (ontdek ons ​​artikel: Welk matras voor kind?).Over het algemeen zijn de breedtematen vrijwel altijd 80cm, 90cm, 140cm, 160cm of 180cm en de lengtematen 200cm, 210cm of 220cm. 

Cruciaal voor een verkwikkende nachtrust is de lengte van het matras. Hoe groter je bent, hoe langer je matras moet zijn natuurlijk. De vuistregel is dat het matras minstens 20 cm groter moet zijn dan de slaper. Ook hoe breder het matras, hoe comfortabeler je ligt; bovendien heb je minder kans om door je partner tijdens je slaap te worden gestoord.

Wil je twee enkele matrassen of één grote matras in je tweepersoonsbed? Ook dat is een vraag die je je moet stellen. Houdt je partner er andere slaapbehoeften op na dan jezelf, dan kan je overwegen om twee losse éénpersoonsmatrassen aan te kopen. Jij kiest het matras dat het best bij jouw behoeften past en je partner slaapt op het matras dat zijn/ haar voorkeur geniet. 

Ook de dikte van het matras beïnvloedt je slaap. Dunnere matrassen (20 cm en dunner) zijn vaak wat goedkoper, maar ondersteunen minder goed. Een idéale hoogte van een matras is ongeveer 23-25 cm.

best verkochte matrasmaten:

Matras 80x200 cm

Matras 90x200 cm

Matras 140x200 cm

Matras 160x200 cm

Matras 180x200 cm

Matras 140x190 cm

Matras 140x70 cm

Matras 80x210 cm

Matras 90x220 cm

Matras 120x200 cm

Matras 160x210 cm

Matras 180x210 cm

Matras 180x220 cm

Matras 200x200 cm

Babymatras 60x120 cm

1 persoons matras

2 persoons matras

Pocketvering matras

Schuimmatras

Stevig matras

Hybride matras

Kindermatras

Welk matras bij rugklachten?

Heb je rugklachten, dan kies je best voor een goed ondersteunende matras. Deze moet comfortabel en drukverlagend zijn. Het is niet zo dat er slechts één type matras geschikt is voor mensen met rugklachten. Er bestaan verschillende soorten rugpijn en iedereen heeft zijn/ haar eigen morfologie, wensen en behoeften.

Matrassen met comfortzones

Het is belangrijk om in een natuurlijke positie te liggen wanneer je slaapt. Een matras die beschikt over verschillende comfortzones (5-7-9 over het algemeen), stimuleert het lichaam om de juiste houding aan te nemen. Een comfortzone is een zone die zachter is dan de andere matraszones. Daardoor is het matras soepeler bijvoorbeeld bij de schouders, dan bij de heupen.

Pocketvering matrassen

Een pocketveringmatras bestaat uit individueel verpakte. Deze pocketveren bewegen individueel met je lichaam mee, waardoor ze overal de juiste ondersteuning bieden. Een pocketvering matras heeft over het algemeen minstens zeven comfortzones.

Traagschuim matrassen

Over het algemeen is traagschuim één van de beste materialen voor mensen die last hebben van rugklachten. Een traagschuimmatras vormt zich helemaal naar je lichaam en zorgt voor een uitstekende drukverdeling. Uitstekend geschikt dus voor mensen met chronische rugklachten omdat de hele rug efficiënt wordt ondersteund. Een nadeel is dat traagschuim minder goed ventileert en relatief snel warm aanvoelt.

Hoelang gaat een matras mee?

Hoelang een matras meegaat is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het type matras, hoe zwaar de slaper is, hoe goed de matras wordt onderhouden en of je al dan niet in een vochtige omgeving slaapt. 

Het is belangrijk om je matras tijdig te vervangen en dat is vaak sneller dan je wel zou denken. Als je een goede ondersteuning wilt blijven behouden, dan is het verstandig het matras na 5-10 jaar te vervangen. Sommige matrasleveranciers geven tot wel 25 jaar garantie, maar dat wil niet zeggen dat deze ook effectief 25 jaar lang hetzelfde ligcomfort biedt. Bovendien is een matras na 10 jaar waarschijnlijk onhygiënisch geworden.

Gemiddelde levensduur per matrastype:

Koudschuim: 12 tot 15 jaar

Polyester: 4 tot 6 jaar

Latex: 7 tot 9 jaar

Pocket: 8 tot 10 jaar

Binnenveer: 6 tot 8 jaar

Traagschuim: 8 tot 10 jaar.


Over het algemeen kan het matras best vervangen worden als er kuilen beginnen te ontstaan.

Waarom kiezen voor een Hypnia-matras? 
Een goed matras hoeft niet duur te zijn, maar moet bij jouw slaapgewoonten passen. De juiste combinatie van verschillende technologieën, de juiste dikte en de dichtheid van het schuim, gecombineerd met hoogwaardige materialen, zorgen voor langduig comfort en een goede nachtrust. 
Hypnia-matrassen beschikken over al deze kwaliteiten én zijn aanzienlijk voordeliger dan vele andere merken. Bovendien zet Hypnia zich in voor de natuur en haar medemens. Teruggezonden matrassen worden gerecycleerd of geschonken aan een goed doel. Want iedereen heeft recht op een verkwikkende nachtrust.

Waarom slapen 9 op de 10 klanten beter met Hypnia en bevelen ze ons aan? 
Hypnia stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat haar matrassen lang meegaan en dat zo ook op lange termijn goed en stevig blijven. Bij Hypnia vinden we het belangrijk dat de klant jarenlang van een stevige en ondersteunend matras kan profiteren. Zelfs na 80.000 testcycli in ons matrassenfabriek blijven ze hun originele vorm behouden. Niet overtuigd? Lees dan de talrijke positieve martrasbeoordelingen op onze website er op na. 

Hypnia biedt haar matrassen 120 nachten op proef aan en de levering en retour zijn gratis. Lukt het je niet om uit te maken welke de meest geschikte matras voor je is, dan kan je gebruik maken van de handige, interactieve online quiz, die je in een paar stappen helpt dé perfecte matras uit te lichten. 

En last, but not least … Bij Hypnia kan je rekenen op een dreamteam van klantenmedewerkers die voor je klaarstaan bij vragen of moeilijkheden. Heb je vragen, twijfel je, wil je je matras omruilen, de leverdatum wijzigen of je geld terug? Geen probleem, onze medewerkers halen steeds het onderste uit de kan om jouw als klant de best mogelijke service te bieden. Ontdek ook hoe e matras reinigen, vlekken in matras, bloed uit matras, hardheid matras en oude matras inleveren, matras voor zware mensen, urine uit matras, matras stevig of middelhard, schurftmijt in matras

Hoe maak je een matras correct schoon?

Om een matras correct schoon te maken, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen. Begin met het grondig stofzuigen van het oppervlak om stof, huidschilfers en ander vuil te verwijderen. Voor specifieke situaties, zoals het verwijderen van kots uit je matras, zijn er aangepaste methoden die je kunt toepassen. Hoe krijg je kots uit je matras? biedt een gerichte aanpak voor dergelijke uitdagingen. Behandel vervolgens eventuele vlekken met een mild reinigingsmiddel en water en dep ze voorzichtig schoon. Ontgeur het matras door baking soda met essentiële olie te gebruiken en laat het intrekken voordat je het opzuigt. Regelmatig luchten van het matras en het gebruik van een matrasbeschermer helpen ook om het schoon en fris te houden. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je een gezonde en hygiënische slaapomgeving creëren.

Een vraag?

Live Chat ?

Praat met ons dreamteam.

Begin met chatten

Een e-mail?

Heb je een vraag? We antwoorden binnen 24 uur.

Stuur een e-mail

Bel je liever?

Ons dreamteam staat klaar om je te helpen het matras van je dromen te vinden.

+31 20 241 7052