Voor het sprei 

Een 140x200 cm bedbodem kan een sprei hebben die vooral in de winter wordt gebruikt om de warmte van het bed te behouden. Het sprei bedekt het hele beddengoed. We raden een maat van 240x2020 aan om zeker te zijn van het maximaliseren van de warmte en het knusse gevoel van het dekbed.

Voor de matrasbeschermer of hoeslaken 

De keuze voor een matrasbeschermer of hoeslaken hangt af van de grootte van het matras, net als bij een hoeslaken. Voor een 140x200 cm bedbodem is het belangrijk om rekening te houden met de dikte of hoogte van het matras zodat het goed wordt omsloten. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de hoekmaten, die variëren tussen 27 en 30 cm.

Op basis van welke criteria moet je beddengoed kiezen? 

Hoe kies je goed beddengoed als je een 160x200 cm bedbodem hebt?

Allereerst moet je zeer goed letten op de grootte. Controleer daarom de afmetingen van je matras om je te concentreren op de lakens, de dekbedovertrekken en eventueel het sprei.

Voor de kussens moet je ook rekening houden met hun afmetingen op basis van de 160x200 cm bedbodem. Een klassiek rechthoekig kussen, ook wel een Amerikaans kussen genoemd, meet 50x70 cm, maar sommige fabrikanten bieden kussens aan van 50x30 cm of zelfs 45x70 cm. Het hangt allemaal af van je comfort.

Vervolgens moet je letten op de kwaliteit en het materiaal van het beddengoed. Dit heeft direct invloed op de kwaliteit van je slaap. Terwijl sommigen kiezen voor de zachtheid en het comfort van een bepaald materiaal, geven anderen de voorkeur aan een materiaal dat niet te warm of te koud aanvoelt. Elke vezel heeft zijn eigen kenmerken en je moet hier rekening mee houden op basis van je behoeften.

Er zijn 3 soorten vezels:

  • H2 Natuurlijke vezels: katoen, linnen en hennep
  • H2 Synthetische vezels: producten verkregen uit de petrochemie (polyester, nylon)
  • H2 Kunstmatige vezels: producten gemaakt van houtcellulose.

Het esthetische aspect is belangrijk, omdat het de interieurdecoratie van je kamer beïnvloedt. Sommige slapers zijn gevoeliger voor het materiaal, de patronen of de kleuren, terwijl anderen de flexibiliteit van de stof voor beddengoed belangrijk vinden. In elk geval moet je de kleuren van je beddengoed afstemmen op je slaapkamer.

Wat zijn de voordelen van een 140x200 cm bedbodem voor een moderne slaapkamer?

 De 140x200 cm bedbodem is natuurlijk 10 cm langer dan de standaard 140x190 cm bedbodem. Ideaal voor een stel of voor een slaper die veel beweegt, of zelfs voor een zwaardere slaper, maakt dit bed het mogelijk om in alle posities te slapen. Kies een matras van hoog veerkrachtig schuim, traagschuim, latex of pocketveren op basis van je behoeften en gewoonten.

De 140x200 bedbodem is dus geschikt voor zowel een enkele slaper als een stel met voldoende slaapruimte en een goede mate van onafhankelijkheid in slaapbewegingen.