De verstelbare lattenbodem 160x200 cm 

Deze lattenbodem maakt het mogelijk om het hoofd of de voeten te verhogen afhankelijk van je behoeften, en is bijzonder geschikt voor slapers met ademhalingsproblemen of een slechte bloedsomloop.

Ontworpen met een vast bedframe, 2 onafhankelijke lattenbodems en dus 2 matrassen, biedt het duidelijk apart slaapcomfort. Het wordt gecombineerd met een high-resilience schuimmatras of een latexmatras.

Hoe kies je de juiste afmetingen voor een 160x200 cm lattenbodem? 

De afmetingen van een lattenbodem hangen af van die van de matras die je gebruikt. De matras heeft altijd dezelfde afmetingen als de lattenbodem. In dit geval accepteert de 160x200 cm lattenbodem alleen een matras van 160x200 cm. Dit zorgt voor stabiliteit tijdens het slapen, omdat de matras niet zal verschuiven en de slaper niet zal vallen.

Opmerking: Een iets bredere lattenbodem is altijd beter dan een te smalle. Dus een 160x200 cm lattenbodem is geschikt voor een matras van 140x200 cm.

Wat is de gemiddelde levensduur van een 160x200 cm lattenbodem en hoe kun je de duurzaamheid verlengen? 

Om de beste 160x200 cm lattenbodem te garanderen, moet je ervoor zorgen dat je beddengoed altijd in goede staat verkeert. Net als je 160x200 matras moet je ook je 160x200 cm lattenbodem vervangen. Omdat je echter niet direct op je lattenbodem slaapt, is het moeilijk te bepalen wanneer het tijd is om deze te vervangen.

De gemiddelde levensduur van een lattenbodem varieert tussen de 8 en 10 jaar, oftewel ongeveer 30.000 slaapuren. Deze duur varieert van slaper tot slaper, afhankelijk van het gebruik, het postuur van de slaper, de kwaliteit en het materiaal van de lattenbodem, en het vochtgehalte in de kamer.

Waarom en wanneer moet je je lattenbodem vervangen? De kwaliteit van de lattenbodem 160x200 heeft direct invloed op de kwaliteit van je slaap. Het is immers de lattenbodem die je matras ondersteunt. Als de lattenbodem in slechte staat verkeert, zal dit je slaaphouding beïnvloeden en pijn veroorzaken (rugpijn, lage rugpijn, nekpijn).

Verschillende tekenen geven aan dat het misschien tijd is om je lattenbodem te vervangen. Als je onrustig slaapt, als je rugpijn krijgt die steeds vaker voorkomt, zijn dit de eerste waarschuwingssignalen van een versleten lattenbodem.

Een ander teken is een kuil of deuk in het midden van je matras. Om zeker te zijn, plaats je je matras op de grond en als de kuil blijft, dan komt dit door de matras. Anders moet je je lattenbodem vervangen, omdat je stevigheid verliest.

Als je een gestoffeerde lattenbodem 160x200 hebt, zal deze gaan kraken bij slijtage. Bij een lattenbodem met latten zullen er slijtagesporen op de latten te zien zijn.

Welke 160x200 cm lattenbodem past bij mijn matras? 

Het is belangrijk te weten dat niet alle matrassen geschikt zijn voor alle lattenbodems. Bij het kiezen voor een lattenbodem kun je een matras van schuim (polyesterschuim, traagschuim, polyurethaanschuim) of een latexmatras gebruiken. Een lattenbodem met pocketvering daarentegen wordt alleen gebruikt in combinatie met een pocketveringmatras om een gebalanceerde slaap en een goede drukverdeling te garanderen.

Voor de gestoffeerde lattenbodem 160x200 cm geldt dat deze geschikt is voor alle soorten matrassen.