Het voegt zachtheid toe aan een stevig matras

Een matras met een stevig comfort zorgt voor een goede ondersteuning van de wervelkolom. Maar deze stevigheid moet wel in balans zijn, want als het te sterk is, kunnen er problemen ontstaan, zoals rugklachten. Om veel comfort te ervaren, kun je kiezen voor een matrastopper van 140x200 cm met traagschuim of hoog-densiteitsschuim, die de contouren van je lichaam volgt en verschillende ondersteuningszones (lendenen, nek, onderrug, heupen, schouders) biedt. De matrastopper geeft een gevoel van zachtheid dat drukpunten verzacht.


Het kan een versleten matras verstevigen

Of het nu te zacht is of versleten, een matras behoudt niet langer zijn eigenschappen. Er ontstaan kuilen en dit leidt tot regelmatige veranderingen van positie, wat de kwaliteit van de slaap aantast. De matrastopper van 140x200 cm voegt stevigheid toe aan het slaapoppervlak, een zeer waardevolle aanvulling, vooral bij natuurlijk latex of polyurethaanschuim.


Wat is de juiste dikte voor een matrastopper van 140x200 cm?

Ongeacht het materiaal dat wordt gebruikt in het vulmateriaal van de matrastopper, is het noodzakelijk om een bepaalde dikte te hebben om stevigheid of zachtheid te verkrijgen. Afhankelijk van de gekozen materialen (hoog veerkrachtig schuim, traagschuim, bamboe, latex, katoen), varieert de dikte van de matrastopper tussen 4 en 8 cm.


Modellen met een dikte van 6 tot 8 cm bieden een zacht en comfortabel gevoel, zonder in te leveren op stevigheid.


Hoe onderhoud je een matrastopper van 140x200 cm?

In tegenstelling tot een matras, dat afhankelijk van de gekozen technologie voor het vullen zeer zwaar kan zijn, vooral als het pocketveren zijn, is een matrastopper van 140x200 cm gemakkelijker te onderhouden. Het volstaat om het regelmatig te luchten.


Afhankelijk van de hoes kan het zelfs in de wasmachine worden gewassen, op voorwaarde dat je een voldoende grote machine hebt (ten minste 10 kg). Zo niet, dan moet je het naar een stomerij brengen.


Wat is het verschil tussen een matrastopper van 140x200 cm met traagschuim en een matrastopper van latex?

Net zoals bij een matras met traagschuim, hebben matrastoppers verschillende kenmerken, afhankelijk van de gebruikte technologie.


Dit geldt ook voor een matrastopper met traagschuim en een matrastopper van latex.


Voor de matrastopper met traagschuim

Traagschuim is een ideaal materiaal om drukpunten te verlichten en de bloedcirculatie te bevorderen. Het werd ontwikkeld in de jaren 1960 door NASA.


Het is een schuim dat licht vervormt bij contact met warmte, de contouren van je lichaam volgt en weer zijn oorspronkelijke vorm aanneemt zodra je opstaat.


Het is ook een product dat aanzienlijke verschillen in lichaamsvormen vermindert en dus zorgt voor een goede onafhankelijkheid van slapen.


Voor de matrastopper van latex

Latex is een zeer effectief materiaal, zowel natuurlijk als synthetisch, en heeft antibacteriële en anti-mijt eigenschappen.


Het biedt een lange levensduur aan de matrastopper en zorgt voor een goede ventilatie van het beddengoed.


Met zijn redelijk elastische ondersteuning ben je verzekerd van gelijkmatig comfort elke nacht.