Wat is de juiste dikte voor een matrastopper van 90x200 cm?

Een matrastopper wordt altijd bovenop het matras geplaatst en onder een laken. In tegenstelling tot een matrasbeschermer is de matrastopper dikker. De dikte varieert tussen 2 en 8 cm. Dit dient om het slaapcomfort te verbeteren en mogelijke rugklachten te voorkomen. Rugklachten, vooral in het lumbale gebied, worden vaak veroorzaakt door een slaapsysteem dat niet is afgestemd op de lichaamsvorm van de slaper, zijn slaaphouding of doordat het bed wat versleten is. Het matras heeft kuilen gekregen die leiden tot een slechte uitlijning van de wervelkolom en een onjuiste verdeling van de druk van het lichaam.


Daarom is een gemiddelde dikte van 5 tot 6 cm voldoende om elke nacht comfortabel te kunnen slapen.


Welke materialen worden gebruikt bij het maken van de Hypnia-matrastoppers van 90x200 cm?

De materialen die worden gebruikt voor de vulling van de matrastoppers zijn tegenwoordig zeer divers. Je kunt kiezen voor natuurlijke of synthetische vulling.


Natuurlijke vulling wordt traditioneel erkend als een uitzonderlijk product, omdat het zorgt voor volume, zachtheid en een langere levensduur van het matras.
Maar dankzij technologische ontwikkelingen biedt ook synthetische vulling uitstekende prestaties, vooral op het gebied van hypoallergene eigenschappen en onderhoudsgemak.


Wat betreft natuurlijke vulling, zijn er onder andere matrastoppers van ganzendons of eendendons die ongeëvenaard comfort bieden. Het thermische kenmerk garandeert aangename nachten met een omhullende warmte. Dit is tegenwoordig het meest voorkomende en meest geliefde type matrastopper van 90x200 cm onder de slapers. Matrastoppers van katoen worden ook zeer gewaardeerd vanwege hun veelzijdigheid, ze zijn zowel ademend als gemakkelijk te onderhouden. Ideaal voor alle seizoenen.


Wat betreft synthetische vulling, zijn vooral natuurlijk latex of synthetisch latex matrastoppers opmerkelijk, omdat ze een goede slaaponafhankelijkheid en een goede ventilatie van het bed bieden. Het ligcomfort is elastisch en uitzonderlijk comfortabel.


Wat is de gemiddelde levensduur van een matrastopper van 90x200 cm? 

De levensduur van een matrastopper van 90x200 cm die regelmatig wordt gebruikt, varieert tussen 3 en 5 jaar. Sommige hoogwaardige modellen, zoals natuurlijke latex matrastoppers, kunnen echter tot 7 jaar meegaan.