Boxspring worden steeds gebruikelijker, en de boxspring 160x200 vervangt geleidelijk de traditionele boxspring 140x190 of 140x200. Deze boxspring kan voorzien zijn van veren, lattenbodems, latten of gestoffeerd zijn, en vormt een echt pluspunt om een herstellende slaap te vinden.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een boxspring 160x200 cm voor optimale ondersteuning? 

Om de kenmerken van een boxspring 160x200 cm te begrijpen, moet je begrijpen dat er verschillende soorten zijn die elk verschillende functies bieden.

De lattenbodem 160x200 cm 

Er zijn verschillende modellen lattenbodems die momenteel het meest in trek zijn. Deze latten worden direct in het bedframe geïntegreerd of dienen als externe ondersteuning. Ze worden aanbevolen vanwege de ademende eigenschappen voor zowel de matras als de lattenbodem en voor een goede matrasventilatie.

Er zijn 2 soorten latten voor de 160x200 cm lattenbodem:

  • De flexibele lattenbodem: dit is de meest gangbare lattenbodem voor 160x200 cm, omdat deze geschikt is voor alle soorten matrassen (high-resilience schuimmatrassen, latexmatrassen, pocketveringmatrassen). Stevige, comfortabele en ergonomische lattenbodem. Aanbevolen voor slapers die een zachte slaapervaring zoeken en een klein postuur hebben. Ook aanbevolen voor zijslapers om de wervelkolom zo recht mogelijk te houden.
  • De vaste lattenbodem: dit type 160x200 cm lattenbodem biedt grote stevigheid en een solide ondersteuning. Dit komt doordat de latten recht zijn en niet gebogen. Zeer gewaardeerd vanwege de vochtbestendigheid van de matras, wat de groei van bacteriën en mijten voorkomt.

De gestoffeerde boxspring 160x200 cm 

Met een houten frame (massief hout of grenen) bedekt met een beschermende stof genaamd bekleding, is de gestoffeerde boxspring een traditionele keuze. De bekleding versterkt de kwaliteit en zachtheid van het comfort en verlengt vooral de levensduur van zowel de boxspring als de matras.[1##popup#bedbodem60-collec-pop##1]

Er zijn 3 versies van de gestoffeerde boxspring 160x200:

  • De extra platte gestoffeerde boxspring: deze is ingebed in een houten frame.
  • De klassieke gestoffeerde boxspring: kan worden gemonteerd op bedpoten.
  • De kuipgestoffeerde boxspring.

De pocketvering boxspring 160x200 cm

De pocketvering boxspring 160x200 cm wordt alleen gebruikt in combinatie met een pocketveringmatras of een bonellveringmatras. Het kan echter ook worden gecombineerd met een latexmatras of een traagschuimmatras, maar dit versnelt de slijtage en veroudering van de matras.

De keuze voor een pocketvering boxspring zorgt voor echt apart slaapcomfort, wat geschikt is voor personen met een groot verschil in postuur of wanneer een van de partners 's nachts beweegt.

De lattenbodem met veerelementen 160x200 cm 

In combinatie met een elektrisch verstelbare lattenbodem wordt deze lattenbodem gemaakt met rubberen veerelementen die multidirectioneel zijn. De lattenbodem past zich dus aan aan al je slaapposities. En de onafhankelijke veerelementen, vergelijkbaar met pocketvering, bieden puntsgewijze ondersteuning. Geschikt voor slapers met lage rugpijn, zijslapers en iedereen die op zoek is naar maximaal comfort.

Dit type lattenbodem is geschikt voor high-resilience schuimmatrassen of traagschuimmatrassen.