Hypnia

Hypnia

Een klein merk, met grootse dromen.

In 2008 struikelden we over een groot probleem: een matras kopen was niet eenvoudig. Tussen een verwarrende woordenschat, opdringerige winkelbedienden en onbereikbare prijzen, zagen wij hier een kans om deze verouderde industrie om te gooien. Hieruit is Hypnia ontstaan: uit een observatie, uit de wens om de bedden- en matrassenindustrie te veranderen en zo het kopen van een matras eenvoudiger te maken.

Omdat we allemaal verschillend zijn, is er niet één beste matras voor iedereen.

Er gaat niets boven slapen op een matras dat is aangepast aan jouw lichaamsvorm, gewicht en lengte. In tegenstelling tot onze concurrenten, geloven wij dat we allemaal verschillende slaapbehoeften hebben. Het idee was een matrassenlijn te lanceren voor iedereen, met eerlijke prijzen en een positieve sociale impact. In 2020 heeft Hypnia zich zonder massale reclame-investeringen in alle stilte ontwikkeld tot het eerste Franse online merk.

Kwaliteit zonder compromissen

Voor de vervaardiging van onze producten kiezen wij uitsluitend materialen van hoge kwaliteit met respect voor jouw gezondheid en het milieu. Wij produceren onze kussens en dekbedden bij onze handelspartners in Lille, ons nieuwe Premium matras op slechts 1 uur van onze kantoren in Toulouse, onze bedbodems in België en onze lakens in Portugal. Op deze manier, en zonder beroep te doen op tussenpersonen, kunnen wij kwaliteitsmatrassen aanbieden vanaf de ongeëvenaarde prijs van € 199.

Hier ontbijten we met 'pains aux chocolat'.

Of, zoals ze hier zeggen ‘chocolatines’, want het atelier van ons dreamteam is gevestigd in het zuiden van Frankrijk, in de mooie roze stad Toulouse. Met de hulp van experts en de meest veeleisende slapers, werken zij daar aan producten die jouw nachten gaan veranderen.

Onze solidariteitsacties

We zijn niet perfect, maar we proberen ons best te doen door zin te geven aan onze missie. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een goede nachtrust en daarom werken we nauw samen met onze recyclingpartners om ervoor te zorgen dat elk matras dat bij ons wordt ingeleverd terechtkomt bij hulpbehoevende mensen.

Vaak gestelde vragen

Vaak gestelde vragen

Waar worden onze producten gemaakt?

Je verdient het beste - en we zijn vastbesloten om je precies dát te geven. Daarom wordt ons productieproces zorgvuldig beheerd om aan de hoogste normen en kwaliteitscontroles te voldoen. Ons eerste 'Made in France'-matras wordt ter plaatse vervaardigd in Toulouse, vlak bij ons bedrijf. Dekbedden en kussens worden in ons atelier in Lille gemaakt. En onze lakens en beddengoed worden handgemaakt in Portugal.

Hoe kiezen wij onze grondstoffenleveranciers?

Hypnia kiest bewust partners en leveranciers die dezelfde ethische, sociale en morele waarden hebben.

Worden de geretourneerde matrassen gerecycled?

Sinds de oprichting van Hypnia zijn wij ons bewust van de impact die een activiteit, zelfs op kleine schaal, kan hebben op onze samenleving. Onze matrassen zijn 100% recyclebaar en een deel ervan wordt gerecycled door onze gespecialiseerde partners. De rest schenken wij liever aan verenigingen of bedrijven die zinvol zijn.

Kunnen we zelfs in tijden van corona worden geleverd?

Onze medewerkers doen er alles aan om ook tijdens een gezondheidscrisis veilig en tijdig te leveren.