Matras dat steeds populairder wordt in vergelijking met het matras van 90x190, het matras van 90x200 past beter bij jouw verwachtingen en behoeften, vooral bij de huidige Franse bevolking, waaronder tieners en volwassenen van vandaag. Dit matras kan alle soorten matrassen ontvangen en vindt zijn weg naar alle huishoudens. Hier is hoe je het kunt kiezen.

Hoe bepaal ik of een matras van 90x200 cm geschikt is voor mijn slaapkamerruimte? 

Over het algemeen past een matras van 90x200 cm goed in een kamer van 10 m², zelfs 12 m². Het is belangrijk om rondom het bed te kunnen bewegen, daarom wordt er gevraagd om 40 tot 50 cm ruimte rondom het bed te hebben.

Het eenpersoonsbed van 90x200 cm is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maar ook voor tieners en volwassenen.

Het is belangrijk om de beschikbare ruimte in je kamer in overweging te nemen, inclusief bestaand meubilair en inrichting zoals nachtkastjes, commodes, kasten, opbergdozen, enzovoort. Zelfs als een eenpersoonsbed gemakkelijk in elke kamer past, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt om te bewegen en uit bed te stappen zonder ergens tegenaan te stoten.

Denk er ook aan dat je het bed, indien mogelijk, niet onder een raam of dicht bij een deur plaatst, omdat dit de kwaliteit van je slaap kan beïnvloeden. Het is belangrijk om het matras van 90x200 cm in het midden van je kamer te plaatsen, zodat de ruimte toegankelijk blijft.[1##popup#bedbodem90-collec-pop##1]

Hoe kunnen matrassen van 90x200 cm de kwaliteit van mijn slaap verbeteren? H3 Het type matras van 90x200

De keuze voor het type matras van 90x200 cm heeft een directe invloed op de kwaliteit van je slaap. Er zijn verschillende soorten matrassen van 90x200 die specifieke kenmerken hebben om aan je behoeften te voldoen.

  • Het lattenbodemmatras van 90x200 cm zonder vering: geschikt voor een matras van hoge veerkracht, polyurethaanschuim of traagschuim. Aanbevolen voor incidenteel gebruik.
  • Het lattenbodemmatras van 90x200 cm met vering: geschikt voor alle soorten matrassen, ongeacht de vulling (latex, schuim, pocketvering, enz.).
  • Het gestoffeerde matras van 90x200: beschouwd als het meest comfortabele matras, vooral geschikt voor pocketveringmatrassen.
  • Het verenmatras van 90x200: alleen te gebruiken met een pocketveringmatras voor flexibele ondersteuning.

Principe van druk en tegen-druk 

Om te bepalen of je matras van 90x200 cm de kwaliteit van je slaap kan verbeteren, is het belangrijk om het principe van druk en tegen-druk te begrijpen. Tijdens het slapen oefenen drukpunten van je lichaam druk uit op het matras. Dit zijn de gebieden zoals de nek, knieën, heupen, schouders en voeten. Het is essentieel dat je lichaam voldoende ruimte heeft en dat het matras alleen inzakt waar je lichaam het zwaarst is (heupen) en het breedst (schouders). Daarentegen moet de tegen-druk minimaal zijn. Je benen, hoofd en onderrug hebben extra ondersteuning nodig, wat wordt aangeduid als tegen-druk.

Als de verschillende drukpunten bij de schouders, het hoofd, de heupen, het bekken, de nieren en de benen niet in balans zijn, zal je geen herstellende slaap ervaren. Je kunt zelfs fysieke pijn ontwikkelen, zoals rug- of nekpijn.

Matras van 90x200 cm: waarom kiezen voor een lattenbodemmatras? 

Het kiezen voor een lattenbodemmatras van 90x200 cm heeft veel voordelen. 

Hier zijn enkele uitleg.