Welke wasmachinemaat voor het wassen van een dekbed van 200x200 cm? 

De keuze van de wasmachine 

Voordat je iets anders doet, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je een wasmachine hebt met voldoende capaciteit om het dekbed van 200x200 cm te kunnen wassen. Een dekbed, vooral van deze grootte, neemt veel water op en neemt toe in volume en gewicht tijdens het wassen. Als de cumulatieve overbelasting te groot wordt, kan het wassen van het dekbed van 200x200 cm je wasmachine beschadigen.

In de praktijk raden we aan om het trommel van je wasmachine te vullen tot de helft of maximaal driekwart van de afmetingen van het dekbed. Dit garandeert een goede was, een goede menging en een perfecte spoelkwaliteit. Voor een dekbed van 200x200 cm kun je het in de machine plaatsen als deze een capaciteit heeft van minimaal 7 tot 8 kg.

Afhankelijk van de vulling van het dekbed van 200x200 cm - een donzen dekbed, een natuurlijk dekbed, een synthetisch dekbed, een warm dekbed of een gematigd dekbed, een anti-huisstofmijt dekbed, enz. - zal de keuze van het wasprogramma anders zijn. Met een cyclus van 40°C kun je synthetische dekbedden wassen. Natuurlijke dekbedden zoals donsdekbedden kunnen gemakkelijker op 60°C worden gewassen.

Als je wasmachine de optie heeft, kies dan voor een "Wit" of "Katoen" wasprogramma, of zelfs "Biologisch katoen" met intensief spoelen.

De keuze voor vloeibaar wasmiddel zorgt ervoor dat het product beter doordringt en het spoelen vergemakkelijkt. Poederwasmiddel kan witte vlekken achterlaten.

Voeg twee of drie tennisballen toe aan de was om het natuurlijke volume van het dekbed van 200x200 cm te vergroten. Wat betreft het centrifugeren, kies voor een snelheid tussen 900 en 1000 toeren per minuut om scheuren te voorkomen.

En als je geen machine met zo'n capaciteit hebt, kun je naar een stomerij of een traditionele wasserette gaan. Anders kun je kiezen voor een zelfbedieningswasserette die vaak op parkeerterreinen van supermarkten te vinden is. Dit is een interessant alternatief, omdat het mogelijk is om het dekbed en de kussens tegen lage kosten schoon te maken. Deze machines hebben een grote capaciteit (tot 18 kg) en zijn zeer eenvoudig te gebruiken (24 uur per dag, 7 dagen per week).

Opmerking: een ecologisch gecertificeerd wasmiddel is meestal inbegrepen in de prijs van dit soort machines. Bovendien ontvang je een melding op je telefoon wanneer het wasprogramma is voltooid (je moet je telefoonnummer opgeven bij het plaatsen van de bestelling).

Het opvouwen van het dekbed van 200x200 cm 

Het wassen van het dekbed van 200x200 cm is niet het enige waar je aan moet denken; je moet het ook correct opvouwen voor de machine. Als je wasmachine groot genoeg is of als je een geschikte machine hebt, moet je het dekbed van 200x200 cm op een gepaste manier vouwen, bijvoorbeeld in een accordeonvorm. Dit draagt bij aan het behoud van het volume van de vulling.

Welk Hypnia dekbed van 200x200 cm moet je kiezen? 

Het Franse merk Hypnia biedt een dekbed van 200x200 cm aan in 2 modellen in 1: Het 4-seizoenen dekbed of hybride dekbed biedt het hele jaar door frisheid en comfort. Er zijn 2 dekbedden, een licht dekbed en een meer gematigd dekbed.

Met hun volume-effect, hypoallergene eigenschappen, anti-huisstofmijt en antibacteriële eigenschappen, Oeko-Tex-certificering en synthetische vezels, is het dekbed van 200x200 cm van Hypnia samengesteld. Ze zorgen voor een goede ademhaling, hebben een diamantsteek en zijn zeer geschikt voor de wasdroger. Het eerste dekbed heeft een gewicht van 200 g/m² en is geschikt voor de zomermaanden, terwijl het andere warme dekbed een gewicht heeft van 300 g/m² en beter geschikt is voor koude seizoenen.