Kan een dekbed van 240x220 cm in de wasmachine? 

Voor een groot dekbed zoals het dekbed van 220x240 cm, kan het in de wasmachine worden gewassen mits je een machine met voldoende capaciteit hebt (minimaal 10 kg).

Het is ook nodig dat de samenstelling van het dekbed van 220x240 cm dit toelaat, omdat niet alle vullingen per se in de machine passen. Bijvoorbeeld, dons van eend of ganzendons worden niet aanbevolen in de machine, omdat de vezels van deze natuurlijke dekbedden kunnen breken.

Een dekbed van 240x220 is niet altijd wasbaar in de machine, soms moet je een professional zoals een stomerij of een wasserij raadplegen.

Om jouw dekbed van 220x240 cm goed te wassen in de machine, zijn hier onze tips om de dingen goed te doen: 

  • Controleer het waslabel van het dekbed om de aanbevolen temperatuur te kennen en of het al dan niet in de machine kan worden gedroogd of dat er wasmiddelen aan kunnen worden toegevoegd.
  • Zorg ervoor dat het dekbed in goede staat is: als er een klein gaatje in zit, kan dit tijdens het wassen groter worden en kan al het vulmateriaal van het dekbed van 220x240 erdoorheen glippen. 
  • Verwijder het dekbedovertrek voordat je het in de machine stopt. 
  • Vouw het dekbed van 220x240 als een accordeon in de trommel van de machine.
  • Controleer of het dekbed niet rechtstreeks in contact komt met de manchet of het glas van het deurtje. 
  • Voeg 2 of 3 tennisballen toe om het opvuleffect van het dekbed te vergroten.

Voor het wassen raden we een vloeibaar wasmiddel aan, omdat het beter oplost in water, gemakkelijker spoelt en geen witte sporen achterlaat. Voor de wastemperatuur raden we een temperatuur van 30°C aan voor modellen met dons en veren en van 40 tot 60°C voor synthetische dekbedden. Voor het bestrijden van huisstofmijt is een wasbeurt op 60°C ideaal.

En wat te zeggen over het drogen? 

Deze stap is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw dekbed van 220x240 cm al zijn kwaliteiten behoudt. Hoe groter het gewicht per vierkante meter, hoe dichter het dekbed zal zijn en dus langer het drogen van het dekbed zal duren. Het drogen kan in een droger of aan de lucht plaatsvinden door het op een droogrek te plaatsen zodat het overtollige water er natuurlijk uit kan verdampen. Je moet het dekbed pas vouwen en opbergen als het volledig droog is, er mag geen vocht achterblijven, omdat anders schimmel kan ontstaan.

Welk Hypnia-dekbed van 240x220 cm moet je kiezen?

 Het merk Hypnia is zeer

populair in Frankrijk, vooral vanwege zijn hybride matrassen. Maar de kwaliteit van zijn dekbedden is net zo opmerkelijk.

Het merk biedt keuze en comfort met zijn dekbedden. Er zijn 2 soorten Hypnia-dekbedden: 

  • Het Hypnia Lente/Zomer-dekbed: volledig samengesteld uit siliconen holle vezels van polyester, wat het extreem licht en ademend maakt. 
  • Het Hypnia Herfst/Winter-dekbed: een aanvulling op het lente/zomer-model, dit warme dekbed biedt alle nodige comfort tijdens de koude seizoenen. Met dit cocon- en omhullende gevoel, is dit dekbed stevig, hypoallergeen. Samengesteld uit polyester en met een hoes van polyester microvezel behoudt het zijn anti-huisstofmijt eigenschappen.