Het grootschalige dekbed van 220x240 cm is een dekbed dat je volledig bedekt en je groot comfort biedt voor een herstellende slaap. Om goed te kunnen slapen met dit dekbed van 220x240, is het belangrijk om het juiste vulmateriaal en de juiste hoes te kiezen. Hier is hoe je jouw 220x240 dekbed in alle rust kunt kiezen.

Welke afmeting dekbedovertrek voor een dekbed van 220x240 cm? 

Het aankoopproces van een dekbed kan soms lijken op een parcours vol obstakels of een nachtmerrie. Bij Hypnia willen we het je gemakkelijker maken door de beste tips te bieden om het dekbed te vinden dat bij jou past.

Het is essentieel dat jouw dekbedovertrekken en jouw dekbed van 220x240 dezelfde afmetingen hebben, anders verlies je comfort. Als jouw dekbedovertrek te klein is, zal jouw dekbed van 220x240 zich oprollen en zich slecht positioneren, waardoor "golven" op jouw bed ontstaan. Je kunt het niet goed over jezelf uitspreiden en dit kan de kwaliteit van jouw slaap verstoren, omdat je niet meer volledig bedekt bent. En als jouw dekbedovertrek te groot is in vergelijking met jouw dekbed, zullen er lege ruimtes in het overtrek zijn, ruimtes zonder dekbed die je niet zullen beschermen tegen de koelte van de kamer. Je zult niet langer dat omhullende gevoel hebben, omdat de ruimtes in het overtrek niet gevuld zullen zijn met jouw dekbed van 220x240. [1##popup#dekbed24-collec-pop##1]

In welke richting moet je het dekbed van 240x220 cm leggen? 

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten in welke richting je het dekbed van 220x240 cm moet leggen. Gezien de grote omvang komt het soms voor dat je het horizontaal plaatst terwijl je het verticaal wilt hebben. In feite hangt het af van wat je zoekt qua comfort.

In theorie zou je de kleinste zijde (220 cm) in de lengte van het bed moeten plaatsen. Hierdoor zal het dekbed van 220x240 elegant over de zijkanten van het bed vallen en niet aan het voeteneinde.

Hoe herken je de juiste richting van het dekbed van 220x240?

 Twee gemakkelijk toe te passen tips om de juiste richting te vinden: 

  • De instopstrook: ook wel de flap van het dekbedovertrek genoemd, is het deel waar je het dekbed in steekt. Het steekt een paar centimeter uit. De instopstrook bevindt zich traditioneel aan het voeteneinde van het bed. 
  • Leg het dekbed van 220x240 plat op het bed: leg gewoon het dekbed plat op je bed en kijk goed in welke richting het dekbed het meest over de randen van het bed valt. Plaats vervolgens de langere zijde in de breedte, dat wil zeggen dat de langere zijde het grootst moet zijn aan de zijkanten van je beddengoed.