Welke wasmachinemaat voor het wassen van een dekbed van 140x200 cm? 

Hoe groter een dekbed is, des te groter moet de capaciteit van de wastrommel zijn. Dit draagt bij aan een goede was, goede beweging en ook aan de kwaliteit van het spoelen van het dekbed.

Om de juiste capaciteit van de wasmachine te meten, moet je weten dat een polyester dekbed niet meer dan 3/4 van de maximale capaciteit van de machine mag vullen. Waarom? Omdat het gewassen dekbed veel water opneemt en in omvang toeneemt.

Een wasmachine met een maximale capaciteit van 7 kg is voldoende voor een eenpersoonsdekbed van 140x200 cm.

Wat betreft het wasprogramma is het belangrijk om naar het waslabel van de fabrikant te kijken. Het wasprogramma moet diepgaand reinigen en mijten, geuren en vlekken verwijderen. Kies voor een "Wit" of "katoen" programma (of biologisch katoen) of zelfs een "dekbed" programma (op nieuwe wasmachines). Let op: vergeet niet om je dekbed van 140x200 in een accordeonvorm te vouwen, zodat de randen niet vast komen te zitten in het deurvenster.

Voor de wastemperatuur kun je ook vertrouwen op het onderhoudsetiket en de aanwijzingen volgen. Voor een dekbed van 140x200 van natuurlijk eendendons of ganzendons is het gebruikelijk om te wassen op 30°C. Voor synthetische dekbedden kun je tot maximaal 40°C of zelfs 60°C gaan.

Het spoelen van het dekbed van 140x200 moet vrij krachtig zijn om alle sporen van wasmiddel te verwijderen. Het centrifugeren moet ook intensief zijn zonder de hoes en de tijk van het dekbed te beschadigen. Een centrifugeersnelheid van 1000 toeren volstaat ruimschoots.

Tot slot heb je twee opties voor het drogen van het dekbed van 140x200 cm:

  • In de wasdroger als je er een hebt: het drogen gebeurt grondig en vrij snel;
  • Aan de lucht op een droogrek: het duurt enkele dagen voordat het dekbed van 140x200 volledig droog is en zijn volume en zachtheid terugkrijgt.

Het drogen moet volledig zijn voordat je het dekbed opvouwt, anders loop je het risico schimmelvlekken te krijgen door achtergebleven vocht.

Welk 140x200 cm Hypnia dekbed moet je kiezen? 

Bij het kiezen van een 140x200 dekbed bij Hypnia heb je de keuze uit 3 modellen:

  • Een warm dekbed voor lente/zomer (tussen 150 en 200 g/m²);
  • Een dekbed voor herfst/winter (ongeveer 300 g/m²);
  • Een 4-seizoenen dekbed.

Hypnia dekbedden van 140x200 cm worden bijzonder gewaardeerd door consumenten. Ze zijn licht, zeer goed geventileerd om transpiratie te verminderen en de bloedsomloop te bevorderen, hebben een microvezel hoes, zijn wasbaar in de machine en hebben een tijk die geen chemische behandeling heeft ondergaan. Dit zijn allemaal factoren die bijdragen aan het succes van de 140x200 dekbedden van Hypnia.

Waar worden de 140x200 Hypnia dekbedden gemaakt? 

Elk Hypnia-product is van ultrahoge kwaliteit. Daarom selecteert het Franse merk zorgvuldigde hoogwaardige materialen voor de vulling, de hoes en de tijk om je gezondheid en het milieu te respecteren. De kussens, rolkussens, kussens en dekbedden worden gemaakt bij partners in Lille, terwijl de matrassen worden ontworpen in de buurt van Toulouse. Deze nabijheid stelt Hypnia in staat om zeer betaalbare prijzen aan te bieden, zonder tussenpersonen.

En wat te zeggen van de gratis levering in het vasteland van Frankrijk, bij jou thuis of bij een afhaalpunt?