een dekbed van 140x200 cm, is een traditioneel gevraagd dekbed voor een eenpersoonsbed. Maar hoe weet je welke dekbedovertrek je moet kiezen? Hoe was je het dekbed en de overtrek? Welk model biedt Hypnia aan om goed te slapen met een dekbed van 140x200 cm? We vertellen je meteen.

Welke afmeting dekbedovertrek voor een dekbed van 140x200 cm? 

Bij het kiezen van een dekbedovertrek van 140x200 en om er zeker van te zijn dat dit het juiste model voor je is, moet je rekening houden met de volgende punten:

  • De afmetingen van het bed en van de matras;
  • De lichaamsbouw en omvang van de slaper;
  • Slaapgewoonten (beweegt de slaper veel of niet?);
  • De gewenste lengte van de overhang aan de zijkanten van het bed;
  • Visueel aspect: het ontwerp of de patronen van de overtrek moeten passen bij de inrichting van je kamer om een harmonieus geheel te creëren.

Welke bedafmeting voor een dekbed van 140x200 cm? 

Het dekbed van 140x200 cm past op een kinderbed of een eenpersoonsbed voor tieners of volwassenen. Een bed van 80x190, 80x200, maar ook 90x180 of 90x200 zijn modellen die goed passen bij een dekbed van 140x200. Met dit dekbed heeft het beddengoed altijd een esthetische overhang van 15 tot 20 cm aan elke kant van het bed. 

De combinatie van bed + matras (bijvoorbeeld met traagschuim) van 90x190 cm is bijzonder geschikt voor het dekbed van 140x200 cm, omdat dit standaardafmetingen heeft. Het is dus gemakkelijker om dekbedovertrekken van dezelfde afmetingen te vinden. [1##popup#dekbed40-collec-pop##1]

Met zo'n dekbed wordt de slaper 's nachts goed bedekt, zelfs als hij of zij veel beweegt tijdens de slaap. Het is ook een relatief licht en compact dekbed dat gemakkelijk kan worden verplaatst als je het te warm of te koud hebt.

De slaapkwaliteit van zowel kinderen als tieners maakt deel uit van hun persoonlijke ontwikkeling. Met een dekbed van de juiste afmetingen en passend beddengoed, zoals een geschikte dekbedovertrek, ben je verzekerd van zachte en comfortabele nachten in een oase van welzijn.