Een hybride matras is samengesteld uit verschillende soorten materialen die gebruikt worden bij diverse innoverende technologieën. Hybride matrassen worden steeds populairder. Ze bestaan uit meerdere lagen schuim, natuurlijke latex, polyurethaanschuim en pocketvering en geven een stevige ondersteuning aan je wervelkolom zodat je ‘s nachts goed kunt uitrusten.

 

Wat zijn de voordelen van een hybride matras?

Samenstelling van een hybride matras

Met een hybride matras profiteer je van alle voordelen van de verschillende materialen waaruit het is samengesteld.

Hybride matrassen worden ook wel universele matrassen genoemd en ze verschaffen een evenwichtig comfort voor je hele lichaam.

Dankzij de zachte bovenlaag en de stevige ondersteuning is dit soort matrassen geschikt voor het merendeel van de mensen, ongeacht hun lichaamsbouw of -gewicht.

 

Voordat we het gaan hebben over de belangrijkste voordelen, willen we eerst beter begrijpen hoe dit matras is samengesteld en wat de pluspunten van elk materiaal zijn.

Over het algemeen zit bij de onderste lagen vulling een laag HR-schuim die ervoor zorgt dat je drukpunten gelijkmatig verdeeld zijn en die een lange levensduur aan het matras geeft.

Vervolgens vinden we in de hogere lagen van het matras een laag natuurlijke of synthetische latex of ook wel traagschuim, naar gelang het model. Deze lagen zorgen ervoor dat je aangenaam ligt op het matras en er net genoeg in wegzakt. Het zijn ook uitstekende anti-huismijtmaterialen.

Tot slot vinden we in het midden van het matras een laag met pocketveren. Pocketvering ondersteunt uitermate goed de drukpunten van het lichaam zoals je heupen, schouders, nek en knieën. [1##popup#hybrid-mat-collec-pop##1]

 

De voordelen van een hybride matras

Een van de grootste voordelen van een hybride matras is dat het voor bijna iedereen geschikt is.

Het behoort tot de beste matrassen die er op dit moment op de markt zijn.

Elke technologie heeft zijn eigen voordelen en bezit vaak meerdere comfortzones om te zorgen dat geen enkel deel van je lichaam te veel onder druk komt te staan.

Dit draagt er allemaal aan bij dat je de spierspanning en stress die je in de loop van de dag hebt opgebouwd, kunt loslaten.

 

Het gevoel dat je krijgt als je op een hybride matras gaat liggen, wordt vooral verschaft door de bovenste lagen die van latex of traagschuim zijn en zeer aangenaam aanvoelen.

De bovenste laag die zich vlak onder de tijk bevindt, is dus over het algemeen zacht.

 

Daarentegen heeft de rest van het matras meestal een hogere dichtheid waardoor het een stevige ondersteuning geeft.

Matrassen met pocketvering zijn nog steviger.

 

Een ander voordeel van hybride matrassen is de beperkte bewegingsoverdracht.

Als je samen zo’n matras deelt, zul je geen last ondervinden van de bewegingen van je partner.

Op een hybride matras met pocketvering is de bewegingsoverdracht echt heel beperkt omdat elke veer onafhankelijk staat en tegendruk geeft aan het gewicht dat erop uitgeoefend wordt. Het gewicht en de bewegingen van de ene partner worden dus niet doorgegeven aan de ander.

Doordat er zowel pocketveren als schuim in het hybride matras zijn verwerkt, vangt het de schokken van de nachtelijke bewegingen beter op.

 

Het hybride matras beschikt ook over een goede ventilatie.

Met een combinatie van pocketveren en latex zorgt het hybride matras zowel voor behoud van de warmte als voor ventilatie van het matras.

Zo is dit product erg in trek bij mensen die ‘s nachts veel zweten.

 

Er bestaan ook schuimsoorten met open celstructuur die goed luchtdoorlatend zijn.