Wat is de beste technologie voor mijn kingsize matras?

Een kingsize matras wordt over het algemeen gefabriceerd met hoogwaardige materialen om een zo groot mogelijk comfort te garanderen.

Je hebt de keuze uit verschillende technologieën voor een matras van deze afmetingen.

Je kunt kiezen uit matrassen van polyurethaanschuim, traagschuim, HR-schuim, latex of matrassen met pocketvering.

 

Vooral matrassen met pocketvering zijn erg in trek omdat ze de bewegingsoverdracht beperken en je lichaam beter ondersteunen. De veringen nemen de vorm van je lichaam aan en zorgen ook voor een goede ventilatie van het matras.

 

Traagschuim is ideaal voor mensen die last hebben van hun rug tijdens het slapen. Dit soort schuim omhult je lichaam en verlicht de drukpunten van je wervelkolom.

Traagschuim wordt echter afgeraden voor erg corpulente mensen.

 

Als je last hebt van allergieën is natuurlijke latex een goede keuze, omdat latex van nature hypoallergeen en anti-huismijt is. Het garandeert een goede hygiëne van zowel matras als gebruiker en heeft een vrij lange levensduur.

 

Tot slot is polyurethaanschuim of HR-schuim niet aan te raden voor kingsize matrassen. Deze schuimsoort is beter geschikt voor kleinere matrassen zoals kindermatrassen en voor matrassen die maar af en toe gebruikt worden (zoals een logeerbed).

 

Welke lakens passen bij een kingsize matras?

Voor een kingsize matras moet je een matrasbeschermer van dezelfde maat gebruiken, dus van 180 x 200 cm.

Als je matrasbeschermer groter is, hangt het naast het matras.

Als het kleiner is, rekt het teveel uit, slijt het sneller en is het ook moeilijker aan te brengen, vooral als de hoeken van de matrasbeschermer niet hoog genoeg zijn voor het dikke matras.

 

Wat voor bed past bij een kingsize matras?

Voor een kingsize matras van 180 x 200 cm moet je een bedbodem van dezelfde afmetingen kiezen. Op een bed van deze afmetingen, kun je ook twee matrassen van 90 x 200 cm leggen.

In deze afmetingen bestaan er verschillende bodems:

  •         De lattenbodem: dit is de best bekende en meest verkochte bedbodem. Het is ook een betaalbare bedbodem die uitstekend past bij een kingsize schuimmatras. Door de ruimte tussen de latten is er genoeg ventilatie waardoor het matras langer zal meegaan. Het is ook de mooiste en stijlvolste oplossing.
  •         Gestoffeerde bedbodem of boxspring: ook dit bed wordt de laatste jaren veel verkocht, maar het is wel duurder dan een eenvoudige lattenbodem. Bij dit type bed is de latten- of springverenbodem met stof bedekt. Het is uitermate geschikt voor een hybride of schuimmatras van kingsize-afmetingen.
  •         Bed met opbergruimte (of kofferbed): wordt meestal geleverd als een kit die je zelf in elkaar moet zetten.
  •         Elektrisch bed: uitermate geschikt om je drukpunten te ondersteunen. Op een elektrisch bed heb je geen last van de bewegingen van je partner.
·         Bed van pallets: een ecologische oplossing waarbij pallets op elkaar gestapeld worden om een bed te vormen.