onmisbaar voor een herstellende slaap, het kussen komt voor in een Franse of Amerikaanse uitvoering, namelijk vierkant of rechthoekig. Of het nu een kussen, dekbed, rolkussen of kussen is, dit accessoire verlicht de spanning in de nek en brengt de wervelkolom in lijn met de nekwervels. Hier is alles wat je moet weten om jouw kussens te kiezen.

Welk type kussen biedt Hypnia aan? 

Hypnia, een toonaangevend merk in Frankrijk op het gebied van online beddengoed, biedt matrassen aan die bekend staan om hun ergonomie en ondersteuningskwaliteit, bedbodems, maar ook accessoires zoals kussens. Het merk biedt zeer mooie modellen en een reeks kussens die voldoen aan de behoeften van slapers, ongeacht hun slaapgewoonten. Hier zijn de kussens van Hypnia om te ontdekken. [1##popup#kussen-collec-pop##1]

Het Hypnia Freshness kussen

 Met een dikte van 10 cm biedt dit kussen absoluut comfort. Volledig gemaakt van traagschuim, ofwel visco-elastisch schuim, reageert dit kussen op de temperatuur van je lichaam. Het past zich aan de vorm van je hoofd aan en keert terug naar zijn oorspronkelijke vorm wanneer je van positie verandert of opstaat. Het Hypnia Freshness kussen is ook voorzien van een thermo-regulerende gelplaat, gemaakt van microgelkorrels.

De kussensloop van het kussen is gemaakt van bamboevezels, wat een milieuvriendelijke manier is om transpiratie en vocht tijdens de nacht te verwijderen.

Let op: Het traagschuim van het Freshness kussen speelt een rol in het ondersteunen van de nekwervels.

Het Ergonomische kussen 

Een ander groot succes van Hypnia, het Ergonomische kussen, is volledig gemaakt van traagschuim met een hoge dichtheid van 50 kg/m³.

Met een dikte tussen 7 en 10 cm wordt het geleverd met een kussensloop van bamboevezels.

Dankzij het schuim past het zich aan de vorm van je hoofd aan om drukpunten te verminderen en je nek in lijn te brengen met je wervelkolom. En de bamboe kussensloop helpt om transpiratie te verminderen. Deze kussensloop is afneembaar en kan gemakkelijk in de machine worden gewassen op lage temperatuur (30°).

Let op: Dit kussenmodel is verkrijgbaar in één vorm en afmeting, namelijk 30x50 cm.

Het anti-stress kussen

 Een tussenmodel in het kussenassortiment van Hypnia, dit anti-stress kussen is samengesteld uit gesiliconiseerde holle vezels. Voor de hoes wordt katoen en polyester gebruikt. Koolstofvezeldraden dragen bij aan het verbeterde comfort.

Dit kussen heeft een dikte van 20 cm, wat vrij substantieel is voor een kussen in vergelijking met traditionele modellen.

Aanpasbaar aan elk matras, is het anti-stress kussen verkrijgbaar in 2 maten, 45x70 cm en 60x60 cm.

Kussen: waarom is de vulling belangrijk? 

De binnenkant van een kussen wordt de vulling genoemd en deze kan natuurlijk of synthetisch zijn. Kussens worden meer of minder dicht opgevuld afhankelijk van het gewenste comfort.

Hier zijn enkele aanwijzingen om te begrijpen waarom de vulling belangrijk is.

Kussen met natuurlijke vulling 

We weten dat natuurlijke vulling bestaat uit materialen zoals eendendons, ganzendons, enz. Hoe meer dons, hoe zachter en volumineuzer het kussen wordt. Een kussen van 100% dons is dus van hoge kwaliteit. Het voelt zeer zacht aan en heeft een uitzonderlijke pluizigheid. Ganzendons of eendendons zorgt voor nog meer volume, omdat het dons zorgvuldig wordt behandeld.

Waarom kiezen voor een natuurlijke vulling? 

  • Een langere levensduur; 
  • Afvoer van transpiratie en vocht; 
  • Natuurlijke temperatuurregulatie; 
  • Grote pluizigheid; 
  • Lichtgewicht kussen.