De keuze voor een matrastopper helpt jouw slaapkwaliteit te optimaliseren. Met een matrastopper van 180x200 verbeter je de eigenschappen van een schuimmatras of een traagschuimmatras van het type King size.


Waarom kiezen voor een traagschuim matrastopper van 180x200 cm?

De onmiskenbare voordelen van een matrastopper van 180x200 zijn talrijk, hier is een selectie die jou zal helpen bij jouw besluitvorming.


Betere ontvangstcomfort

Als je met twee personen slaapt, kies je vaak het matras op basis van de lichaamsbouw van de meest corpulente slaper, toch? Het directe gevolg hiervan is dat de andere slaper een matras heeft dat niet meer is aangepast aan zijn/haar lichaamsbouw of slaapgewoonten.

Het bed wordt dan te stevig en de slaper begint pijn te krijgen in de rug of drukpunten (nek, schouders, enkels, billen, enz.).

Een matrastopper van 180x200 biedt zachtheid, een zacht ontvangst, dat soms ontbreekt en vermindert zo het verschil in lichaamsbouw tussen de slapers.


Op dezelfde manier kan het gebeuren dat het paar een probleem heeft met onafhankelijke slaap. Als een van de slapers beweegt, kan hij/zij de ander mogelijk wakker maken, tenzij je een matras van zeer goede kwaliteit met pocketvering hebt.

De matrastopper compenseert dit alles door het ontbrekende comfort te bieden en een gelijkmatig ontvangst over de hele matras te geven.


Als je slaapt op een matras met stevige ondersteuning, kan dit ook rugpijn veroorzaken. Er ontstaat immers een holte ter hoogte van de lendenen die je onvermijdelijk zal wekken of je de volgende ochtend pijn zal bezorgen.r

Met een traagschuim matrastopper van 180x200 verlicht je jouw rug en verbeter je jouw bloedcirculatie.


Een betere hygiëne [1##popup#surmat82-collec-pop##1]

Dit heeft vooral betrekking op mensen die 's nachts veel transpireren en mensen die gevoelig zijn voor allergieën (mijten, stof).

Afhankelijk van de vulling van het matras is het niet altijd mogelijk om het matras goed te onderhouden of zo vaak als nodig te reinigen.

Met de matrastopper van 180x200, die een relatief groot formaat heeft, is dit heel goed mogelijk.

Deze matrastopper kan gemakkelijker in de machine worden gewassen omdat hij lichter is. Zorg er echter voor dat jouw wasmachine voldoende capaciteit heeft (minimaal 10 tot 12 kg) of breng hem naar de stomerij.

Vervolgens is een luchtdroging voldoende.


Als je bijvoorbeeld kiest voor een latex matrastopper van 180x200, krijg je meer ondersteuning en een koeler ontvangst. Dit beperkt nachtelijk zweten dankzij natuurlijke ventilatie.


En als je last hebt van allergieën, zal het kiezen van een latex matrastopper (natuurlijk of synthetisch) je verlichting brengen. Dit type matrastopper is specifiek behandeld tegen allergieën en vormt een scheiding tussen jou en het matras.


Hoe kies je jouw matrastopper met een King size matras?

Om heerlijke nachten door te brengen op jouw King size matras, kun je kiezen voor een matrastopper van dezelfde maat.

Hier zijn de criteria om jouw aankoop te optimaliseren.