Een standaard matrastopper voor een bed van dezelfde maat, de matrastopper van 140x200 cm, zorgt voor extra comfort en betere ondersteuning van het matras. Hier is waarom en hoe je jouw matrastopper van 140x200 cm kunt kiezen.


Waarom kiezen voor een matrastopper van 140x200 cm met traagschuim?

Het kiezen van een matrastopper kan zowel om persoonlijk comfort gaan als om het verbeteren van het bestaande slaapsysteem.


Het compenseert verschillen in lichaamsvorm

Als je met z'n tweeën slaapt, is het verstandig om het matras te kiezen op basis van de lichaamsvorm van de meer corpulente slaper. Het gevolg is dat de andere slaper op een matras ligt dat niet is afgestemd op zijn of haar lichaamsvorm, gewicht of grootte. Het matras kan dan te stevig zijn en rugklachten (lendenen en nek) veroorzaken.[1##popup#topper40-collec-pop##1]


Met de matrastopper van 140x200 cm krijgt een goed matras meer zachtheid, wat helpt om het verschil in lichaamsvormen te verminderen. Bijvoorbeeld, een matrastopper van 140x200 cm met hoogwaardig schuim past perfect bij de lichaamsvorm, verbetert de comfortzones en vermindert drukpunten. Het gevoel van slapen is elke nacht aangenaam.


Het zorgt voor onafhankelijk slapen

Als een van de slapers veel beweegt tijdens de slaap, kan dit de partner verstoren en micro-ontwakingen veroorzaken. Afhankelijk van de technologie van het matras is dit niet altijd voldoende om de bewegingen van de slaper op te vangen. Met de matrastopper van 140x200 cm kun je deze onafhankelijkheid van slapen compenseren en verbeteren.

Het voorkomt rugpijn

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht onder slapers, omdat hun matras niet geschikt is, versleten is en moet worden vervangen, of omdat ze een zwakte in de rugspieren hebben. De matrastopper van 140x200 cm corrigeert de positie van de rug. Als je op je rug slaapt, voorkomt de matrastopper dat er een holte ontstaat ter hoogte van je onderrug. Een matrastopper met traagschuim past zich aan je lichaamsvorm aan en verlicht je rug, wat zorgt voor een goede nachtrust.


Het verbetert de bloedcirculatie

Als je op je zij slaapt, kan het zijn dat je problemen hebt met de bloedcirculatie, wat ervoor zorgt dat je meerdere keren per nacht wakker wordt. Je draait je vaak om en krijgt geen herstellende slaap. Zowel je schouders als je bekken worden constant belast, wat de bloedcirculatieproblemen verergert.


Met een matrastopper van 140x200 cm van traagschuim of polyurethaanschuim geniet je van een omhullend gevoel, wat de drukpunten verlicht.


Het helpt slapers die 's nachts zweten

Als je het te warm hebt of regelmatig zweet in bed, kan dit te wijten zijn aan de technologie in je matras of aan de vulling of de bekleding.

Om dit op te lossen, biedt de latex matrastopper van 140x200 cm goede ventilatie van het beddengoed en zorgt voor een fris gevoel.

Deze anti-transpirerende en anti-mijten matrastopper beperkt nachtelijk zweten. Het wordt ook aanbevolen aan mensen met allergieën omdat de matrastopper een barrière vormt tussen het matras en je lichaam.