Hoe onderhoud je een matrastopper van 160x200 cm?

Een matrastopper is een accessoire voor beddengoed dat de werking van het matras versterkt of vermindert, afhankelijk van de technologie. Het biedt slaapcomfort en betere ondersteuning voor de slaper.

Hier is hoe je een goede keuze kunt maken voor je matrastopper van 160x200.[1##popup#topper60-collec-pop##1]


Waarom kiezen voor een matrastopper van 160x200 cm met traagschuim?

Een matrastopper van 160x200 cm is uitstekend om de duurzaamheid van een matras van dezelfde maat te vergroten.

Het beschermt het matras tegen progressieve slijtage, maar ook tegen vuil, vlekken en eventuele stoten die het zou kunnen oplopen.


Naast een duidelijke hygiënische reden is een matrastopper van 160x200 cm ook gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft je geen zorgen te maken over het schoonmaken van je Queen size matras als je gewoon de matrastopper van 160x200 cm kunt verwijderen en in de machine kunt doen (afhankelijk van de vulling).


Een matrastopper van 160x200 cm verbetert ook het comfort van je Queen size matras. Als het matras te stevig is, voegt de matrastopper een aangename zachtheid toe. Aan de andere kant, als het matras te zacht is geworden of als de vulling niet meer bij je past, voegt de matrastopper precies de juiste ondersteuning toe om je rug te verbeteren.


Het is ook een veelgebruikt accessoire door slapers die last hebben van spier- en rugpijn (lendenen, nek).


Bovendien kan dit accessoire nuttig zijn om spierpijn en rugpijn te verlichten. Er zijn inderdaad traagschuim matrastoppers die zich aanpassen aan de lichaamsvorm van de slaper, waardoor de druk op het lichaam wordt verminderd.


De matrastopper van 160x200 cm heeft andere opmerkelijke voordelen:


Het is geschikt voor alle lichaamstypes, of je nu stevig of slank bent, klein of groot, alleen slaapt of met z'n tweeën.

Je kunt de dichtheid van de matrastopper kiezen op basis van je smaak en voorkeuren voor een goede nachtrust.

Het zorgt ervoor dat elke slaper, vooral als je met z'n tweeën slaapt, zijn eigen ruimte heeft zonder de ander te storen, een echte onafhankelijkheid van slapen.

Wat is de juiste dikte voor een matrastopper van 160x200 cm?

Een matrastopper is geen matras. Het draagt zeker bij aan een goede nachtrust, maar het moet niet worden verward met een matras. Daarom is de dikte altijd minder belangrijk, omdat het een aanvullend accessoire is op het matras van 160x200 cm.


Afhankelijk van de vulling en de ingebouwde technologie (anti-mijt, antibacterieel) van de matrastopper van 160x200 cm, varieert de dikte tussen 2 en 8 cm. Een dikte van 5 tot 6 cm is een zeer goede compromis als je op zoek bent naar een goed comfort. Meer dan 8 cm kan ervoor zorgen dat je te diep in de matrastopper zakt en een te zacht slaapoppervlak krijgt.